Moje medová kuchařka, Jana Štrbková

Kód: 1619
Značka: Pleva
649 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

• voňavá kuchařka pro dny sváteční i všední
• snídaňové kaše, nejlepší dorty na rodinné oslavy i recepty na letní grilování
• perfektní recepty na medové perníčky

Detailní informace

100% přírodní produkty
100% přírodní produkty
kvalitní a pečlivě vybrané produkty od těch nejlepších výrobců
Doprava zdarma
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
rychlá expedice objednávek
Ekologické a udržitelné balení
Ekologické a udržitelné balení
recyklovatelné materiály
Letité zkušenosti v oboru
Letité zkušenosti v oboru
rádi vám poradíme s výběrem

Detailní popis produktu

Kuchařka plná lásky

Jana Štrbková, autorka Mojí medové kuchařky, se před několika lety zamilovala od včelaře. Nejdřív objevila opravdovou chuť medu, který jí nosil: akátového, slunečnicového, řepkového. A velmi brzy si všimla, že její muž chodí od včel jaksi šťastnější. Vyprávěl jí, že včelí úl je úplně jiný vesmír. Když se nakloní nad včelí plástve, zaplaví ho hukot, život, pohyb a nekonečná energie. Janu to okouzlilo natolik, že začala včelařit.

Dnes už včelaří i jejich syn, který strkal hlavičku do včelařské kukly už ve čtyřech letech. A právě z domácího medu Jana peče koláče, rolády, dorty, přidává ho do limonád, zálivek, polévek, palačinek i grilovaných specialit.

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková, Pleva

Svěží a nejen sladké recepty

Recepty z Mojí medové kuchařky snad nejvíce charakterizuje velká pestrost. Najdete v ní praktické nápady na všednodenní vaření – kaše, rolády, rychlé dezerty a bublaniny. Ve svátek podle ní upečete koláče nebo štrůdl a při troše snahy s lehkostí vykouzlíte i voňavé a chutné dorty na rodinné oslavy. Nechybí ani recepty na úžasné medové perníčky v několika variacích. To ovšem zdaleka není všechno – kuchařka totiž obsahuje i fit recepty a nápady na zdravé medové snídaně. Jana Štrbková dovede s velkou lehkostí doplnit medem i sezónní polévky, saláty nebo pozdní svačiny. Příjemnou tečkou za celou kuchařkou jsou recepty na letní grilování a nápoje.

Moje medová kuchařka, Jana Štrbková, Pleva

Proč nahradit cukr medem?

Používání medu místo cukru se osvědčilo řadě kuchařek hned z několika důvodů. Medu se totiž člověk nepřejí, proto si i zákusků oslazených medem vychutnáme přiměřené množství. Med putuje ihned do krve, takže za chvilku poznáte, že už si další kousek té výtečné bublaniny dopřejete až ke svačině. Když ovšem osladíte pokrmy cukrem, musí se nejprve rozložit v játrech, a tak strávník pozná, že má dost až za třicet minut po konzumaci. Jenže to už má pravděpodobně další kousek v sobě, že?

Med je výhodné používat i pro jeho zdraví prospěšné vlastnosti – obsahuje totiž řadu důležitých vitamínů a minerálů a jedná se o kvalitní potravinu, která dovede výborně zasytit. Dalším nezanedbatelným bonusem medu je to, že med narozdíl od cukru zuby nekazí, ale naopak pomáhá proti bakteriím, které za příčinou zubních kazů stojí.

Počet stran: 280
Autor: 
Jana Štrbková
Překlad:
 Lenka Báňová
Rozměry knihy: 
222 x 222 mm
Nakladatel: 
vydavatelství Honey Studio
ISBN: 
978-80-973791-1-7

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
O NÁS

Rodinná firma z malebného podhůří Orlických hor

Naše provozovna se nachází v lázeňském městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor, ale výrobky Rodinné firmy Pleva naleznete ve zdravých výživách, drogeriích i včelích obchodech. Jsme rodinná firma, která vznikla díky velkému nasazení manželů Hanky a Milana Plevových a dnes roste a košatí díky úsilí jejich dětí i práci pečlivých a vstřícných zaměstnanců.

Příběh naší rodinné firmy Pleva pro vás vypráví její zakladatelé Hanka a Milan Plevovi. Pohodlně se usaďte, protože to bude na delší povídání.

Naše společné podnikání totiž začalo hned po revoluci – vždycky jsme byli velmi pracovití a aktivní, a tak jsme změnu režimu uvítali. Manžel choval včely dlouhá léta jako koníček. Chov ho bavil, ale stále jsme si nebyli jisti, jestli bychom tím uživili rodinu se třemi dětmi.

Už tehdy jsme používali mast s propolisem a propolisovou tinkturu a věděli jsme, že včelí produkty mají zázračné účinky. Zákazníci, kteří si chodili pro med, se navíc na tyto produkty často ptali, protože byly všude nedostatkovým zbožím. Vyrobili jsme tedy zhruba 50 kusů tinktury a „vyrazili do ulic“ zjistit, zda by o ně měl někdo zájem. Výsledek nás překvapil a ohromil. Do hodiny jsme prodali úplně všechno. A úplně stejné výsledky měla i mast s propolisem. Od tohoto okamžiku jsme změnili náš podnikatelský plán z chovu včel na zpracování včelích produktů a počet našich včelstev se ustálil na 60.